Vuorotteluvapaan keskeytyminen tai ennenaikainen päättyminen

Vuorotteluvapaan ennenaikaisesta päättymisestä tai tilapäisestä töihinpaluusta vapaan aikana tulee sopia vuorottelijan ja työnantajan kesken. Vuorotteluvapaa kuluu normaalisti tilapäisen työhönpaluun aikana ja jatkuu sen jälkeen vuorottelusopimuksen mukaisesti. Ilmoita työttömyyskassalle, jos vuorotteluvapaasi keskeytyy tilapäisen töihinpaluun johdosta.

Vuorotteluvapaa voidaan päättää ennenaikaisesti, jos sekä vuorottelija että työnantaja tähän suostuvat. Jos päätät vuorotteluvapaasi ennen sen alun perin sovittua päättymisaikaa, et voi jäädä uudelle vuorotteluvapaalle, ennen kuin olet vuorotteluvapaan päättymisen jälkeen ollut töissä vähintään 5 vuotta.

Vuorotteluvapaasi päättyy, jos sinulle syntyy oikeus saada sairausvakuutuslain mukaista raskaus-, erityisraskaus- tai vanhempainrahaa tai jos sinulle myönnetään em. etuuden maksamisen vuoksi vapaata, joka ajoittuu vuorotteluvapaan ajalle. Vuorotteluvapaasi päättyy myös, jos alat saada erityishoitorahaa. Jos em. etuusoikeus tai myönnetty vapaa kuitenkin kestää enintään 18 arkipäivää, vuorotteluvapaasi keskeytyy täksi ajaksi, muttei pääty.

Jos päätät vuorotteluvapaasi ennenaikaisesti, ilmoita asiasta työttömyyskassalle ja TE-toimistoon. Kassa tarkistaa tällöin, onko vuorotteluvapaasi kestänyt vähintään 100 päivää. Jos vuorotteluvapaasi ei ole kestänyt 100 päivän minimiaikaa, saatetaan sinulle maksettu vuorottelukorvaus joutua perimään takaisin.

 

Löysitkö etsimäsi? Anna meille palautetta!