Ohjeita verkkoasiointiin

Verkkoasioinnissa voit mm. hakea ansiopäivärahaa, päivittää yhteystietojasi, seurata päivärahasi maksatusta ja sinulle annettuja päätöksiä, tai ottaa yhteyttä kassaan vahvasti suojattua väylää pitkin.

Sisäänkirjautuminen

Erkon verkkoasiointiin kirjaudutaan Suomi.fi-tunnistuksen avulla. Suomi.fi-tunnistus on julkishallinnon asiointipalveluiden yhteinen tunnistuspalvelu, josta vastaa Digi- ja väestötietovirasto. Palvelu mahdollistaa turvallisen sähköisen tunnistamisen valitsemallasi tunnistusvälineellä (verkkopankkitunnukset, mobiilivarmenne tai varmennekortti). Tietoa Suomi.fi-tunnistuksesta löydät tästä linkistä.

Jotta voisit asioida Erkon verkkoasioinnissa, tulee henkilötietojesi olla tallennettuna kassan järjestelmään ja verkkoasioinnin olla avattu käyttöösi. Jos henkilötietosi löytyvät kassan järjestelmästä, voit tehdä ensimmäisen hakemuksen verkossa. Jos tietojasi ei löydy kassan järjestelmästä, lähetä meille suojatulla sähköpostilla nimesi, henkilötunnuksesi ja tieto, minkä liiton kautta olet jäsenenä.

Voit asioida verkossa suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.

Verkkoasioinnin tekniset vaatimukset

Verkkoasiointia voi käyttää millä tahansa laitteella; myös mobiililaitteilla, kuten matkapuhelimella, iPadilla tai muilla tablettitietokoneilla.

Käyttäjäkohtaisista selain- ja tietoturva-asetuksista riippuen verkkoasioinnin pitäisi toimia ongelmitta kaikilla yleisimmillä internet-selaimilla.

Mahdollisten kirjautumisongelmien ilmetessä kannattaa tarkistaa selain- ja tietoturva-asetusten lisäksi myös käytetyn virustorjuntaohjelman asetukset. Asetukset saattavat toisinaan muuttua päivitysten yhteydessä niin, että sisäänkirjautuminen ei enää onnistu.

Verkkoasioinnissa olevat lomakkeet ovat html-muodossa. Verkkoasioinnin kautta kassalle lähetettävien liitetiedostojen tulee olla pdf-, tiff-, jpeg-, jpg- tai png-muodossa.

Työttömyyskassa ei voi opastaa, ottaa kantaa tai antaa neuvontaa käyttäjien henkilökohtaisten tai esim. kirjastojen yleisessä käytössä olevien tietokoneiden työasemaympäristöihin tai käyttöjärjestelmä-, selain- tai tietosuoja-asetuksiin liittyvissä asioissa. Mikäli et saa käytettyä verkkoasiointia laitteellasi, voit lähettää ansiopäivärahahakemukset liitteineen kassalle postitse tai suojatulla sähköpostilla.

Suomi.fi-tunnistuksen tekniset vaatimukset

Palvelu on suunniteltu toimimaan sekä tietokoneen näytöllä, että mobiililaitteissa. Palvelua voi käyttää erilaisilla selainohjelmilla ja niiden perusasetuksilla. Palvelun käyttö ei yleensä vaadi selainohjelman tai sen asetusten muuttamista.

Palvelun käyttö edellyttää, että selainohjelmassa on sallittu:

  • istuntokohtaisten evästeiden käyttö
  • TLS-menetelmällä suoritettava tiedon salaus
  • JavaScript-komentosarjojen suorittaminen

Lisäksi selainohjelman on oltava HTML5 tuettu.

Jos tarvitset tukea tai apua Suomi.fi-tunnistuksen käyttämisessä, ole yhteydessä Kansalaisneuvontaan. Kansalaisneuvonnan yhteystiedot löydät osoitteesta www.kansalaisneuvonta.fi.

Palvelun esto

Jos et aio käyttää Erkon verkkoasiointia, voit estää sen käytön ilmoittamalla asiasta sähköpostilla osoitteeseen erityiskoulutettujen.tk@erko.fi tai puhelimitse (09) 7206 4343 ma, ke-to klo 12.00–15.00.

Löysitkö etsimäsi? Anna meille palautetta!