Puhelinpalvelun aukioloajat, puhelinyhteyden häiriöt ja asiakaspalvelun ruuhkautuminen

Puhelinpalvelun aukiolo 15.6.2020 lähtien

Koronatilanteen johdosta kassaan saapuneiden ansiopäivärahahakemusten määrä on moninkertaistunut normaalista. Kasvaneen hakemusmäärän vuoksi keskitymme hakemusten käsittelyyn ja kohdennamme puhelinpalvelun toistaiseksi yhdelle päivälle viikossa.

15.6.2020 lähtien puhelinpalvelumme (09) 7206 4343 on avoinna maanantaisin klo 12–15.

Häiriöitä puhelinyhteydessä – puhelu saattaa katketa

Puhelinpalvelumme linjojen ruuhkautumisen takia puhelinyhteydessä saattaa esiintyä häiriöitä tai puhelu katketa kokonaan. Palveluntarjoajamme selvittää asiaa ja tekee parhaansa saadakseen minimoitua ruuhkan aiheuttamien häiriöiden määrää.

Asiakaspalvelumme on ruuhkautunut

Asiakaspalvelussamme on ruuhkaa. Autathan meitä vähentämään ruuhkaa ja tarkistat ennen yhteydenottoa, löydätkö vastauksen kysymykseesi kotisivuiltamme. Kassalle lähettämäsi hakemuksen tilannetta voit tarkastella kirjautumalla verkkoasiointiin. Verkkoasioinnin kautta voit myös lähettää kassalle viestejä suojatussa yhteydessä.

Pyrimme vastaamaan viesteihin saapumisjärjestyksessä. Jos olet jo lähettänyt kassalle viestin, odotathan rauhassa, että ehdimme vastata yhteydenottoosi.

Jos kysymyksesi koskee jäsenyyteen tai jäsenmaksuihin liittyviä asioita ja olet Erkon jäsen jonkin ammattiliiton kautta, tarkistathan jäsenyyteen liittyvät asiat omasta liitostasi.

Myös kassan yksilöjäsenasioiden käsittely on ruuhkautunut. Jos asiasi koskee lähettämäsi kassan yksilöjäsenyyshakemuksen käsittelyä, pyydämme sinua odottamaan yhteydenoton kanssa jonkin aikaa. Otamme yksilöjäsenhakemuksesi käsittelyyn niin pian, kuin se ruuhkatilanteessa on mahdollista. Jos sinut hyväksytään jäseneksi, alkaa jäsenyytesi jäsenhakemuksen saapumispäivästä kassaan. Lähetämme sinulle hyväksymiskirjeen ja jäsenmaksupankkisiirron, kun olemme käsitelleet jäsenhakemuksesi.

Jos asiasi koskee koronaviruksen vaikutusta työntekoon ja päivärahan maksatukseen, tutustuthan asiasta koostamamme tiedotteeseen. Tietoa koronatilanteen vuoksi työttömyysturvaan tehdyistä määräaikaisista lakimuutoksista löydät tästä artikkelista.