Postinjakelussa viivettä 11.11.2019 lähtien

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU:n ilmoituksen mukaan postinjakelu, käsittely ja kuljetus ovat marraskuussa lakossa kaksi viikkoa, jollei työkiistaneuvotteluissa päästä tätä ennen sopuun. Neuvotteluissa ei löytynyt ratkaisua, joten lakko alkaa maanantaina 11.11.2019 klo 06.00 ja päättyy sunnuntaina 24.11.2019 klo 24.00. Postin arvion mukaan lakon toteutuminen ilmoitetussa laajuudessa merkitsee kirjeiden jakelun häiriintymistä ja pahimmillaan jopa viikkojen viivettä jakelussa.

Postinlajittelua, käsittelyä ja kuljetusta koskevan lakon toteutuminen aiheuttaa viivästystä etuushakemusten käsittelyyn, mikäli hakemuksia tai liitteitä lähetetään kassalle postitse. Kassa suositteleekin ensisijaisesti lähettämään etuushakemukset ja hakemusten käsittelyssä tarvittavat liitteet kassalle verkkoasioinnin kautta, jotta postin viivästys aiheuttaisi mahdollisimman vähän häiriötä etuuksien maksatukseen.

Vaihtoehtoisesti hakemukset ja liitteet voi toimittaa kassalle sähköpostin liitetiedostoina. Sähköpostitse asioimista varten voit lähettää kassalle sähköpostiviestin, jossa pyydät kassaa lähettämään sinulle suojatun viestin tietoturvallista asioimista varten. Saatuasi kassalta suojatun sähköpostiviestin, avaa linkki, valitse vastaustoiminto ja liitä haluamasi liitetiedostot lähetettävään vastausviestiin.

Kassan antamat päätökset, samoin kuin kassan lähettämät kirjeet ja viestit näkyvät kassan verkkoasioinnissa. Postialan lakko vaikuttaa kirjeitse annettujen päätösten toimittamiseen. Samoin lakko vaikuttaa sähköisesti annettujen päätösten tuplavarmistukseen: Jos et käy lukemassa sinulle annettua sähköistä päätöstä verkkoasioinnissa 7 päivän kuluessa päätöksen antamisesta, päätös postitetaan sinulle. Postialan lakosta johtuen kirjeitse toimitettavan päätöksen jakeluajankohtaa ei ole mahdollista arvioida. Kassa suositteleekin tarkistamaan verkkoasioinnista omat viestintäasetukset sellaisiksi, että saat annetuista päätöksistä ilmoitukset yhteystiedoissa ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen: Tämä tapahtuu sallimalla valinnat ”sähköiset kirjeet” ja ”sähköpostimuistutukset”.

Postin tilannetiedotteet ja lisätietoa postialan lakosta löydät alla olevista linkeistä.

Postin häiriötiedotteet
PAU:n lakkotiedote